Digitális diktálási szoftver kifejlesztése

  • Projekt neve: eDiT digitális diktálási szoftver kifejlesztése a MultiSoft Kft-nél
  • Projekt leírás (általános leírás, műszaki adatok) :

A szoftver alapvetően egy diktálási munkafolyamatot valósít meg, amiben a diktáló egy szöveget diktál egy hangállományba egy PC-hez csatlakoztatott digitális mikrofon, vagy egy független digitális diktafon segítségével. A rendszer ezután gondoskodik róla, hogy a hangállomány a megfelelő leíróhoz kerüljön (kompetencia, szabad kapcitás alapján). A leíró a szöveget egy dokumentumba gépeli, ami már tartalmazhat előre elkészített részeket. A legépelt dokumentum vagy a dokumentum-kezelő rendszerbe kerül, vagy kinyomtatják. A leíró által elkészített dokumentum a diktáló kívánsága szerint visszakerülhet hozzá ellenőrzésre. A rendszer biztosítja a jó minőségű digitalizált hang továbbítását a diktálók és a leírók között, akik fizikailag akár több száz kilométerre is elhelyezkedhetnek egymástól. A diktálás és a leírás időben és térben is elkülönülhet egymástól.

A rendszer a legmodernebb digitális diktálási hardvereket használja (digitális mikrofon, digitális diktafon, PDA). A rendszer interfészt biztosít más rendszerekkel való együttműködésre. Például egy kórházi rendszerből lehetőség van egy adott beteghez jelentést diktálni, úgy hogy a beteg adatai automatikusan átkerülnek a diktálási rendszerbe, így a rendszer gyakorlatilag beleépül a felhasználók által már megszokott rendszerbe, és könnyebben tudják adoptálni.

A rendszer célja, hogy több ezer felhasználót, illetve diktálást tudjon kezelni, ami lehetővé teszi, például egy teljes kórház-lánc egy rendszerben való kezelését. Az ilyen méretű rendszerekben nem csak a működési sebesség jelent kihívást, hanem a rendszer karbantartása is. A projekt célja, hogy mind a rendszergazdák, mind a szoftvert adminisztráló személyzet munkája egyszerű legyen, és a rendszert kisebb részekben is lehessen menedzselni.

  • Kedvezményezett neve és elérhetősége- MultiSoft Kft., 1112 Budapest, Kőérberki út 36.
  • Közreműködő szervezet neve és elérhetősége- MAG-Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt., 1139 Budapest, Váci út 83., Levelezési cím: 1539 Budapest, Pf.: 684.
  • Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, az Irányító Hatóság és a MAG Zrt.