GINOP 3.2.2
Új pályázati lehetőségek
KKV-k részére

Korszerűsítse vállalatát vissza nem térítendő támogatással!


Pályázzon velünk, ha cégére igazak az alábbiak:

  • Vállalkozása a kis- és középvállalati szektorba tartozik
  • Van telephelye Budapest és Pest megye területén KÍVÜLI régiókban
  • Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, valamint felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatására szeretne pályázni

A pályázat 2017.03.08-tól adható be.

Kapcsolatfelvétel

Kérjük, töltse ki az alábbi mezőket, hogy felvehessük Önnel a kapcsolatot!

GINOP 3.2.2 – Pályázati támogatás KKV-k részére

Korszerűsítse vállalatát pályázati támogatással!


Pályázati időszak:

A pályázat 2017. március 8-tól adható be. A pályázatok folyamatosan, a beérkezés sorrendjében kerülnek elbírálásra.

A pályázat elnevezése:

GINOP-3.2.2-16: Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatása

A GINOP-3.2.2-16 pályázat célja:

A pályázat vissza nem térítendő támogatás és kölcsön együttes biztosítása révén a vállalkozások hatékonyságát és jövedelemtermelő képességének erősítését kívánja elősegíteni a belső vállalati folyamatok hatékonyságának, a vállalatok közötti üzleti kapcsolatok, a hálózatbiztonság és a szolgáltatások minőségének javításán, a hatékony tudásmenedzsment érdekében a különböző vállalatirányítási és egyéb üzleti (vezetői döntéstámogató és információs, elektronikus iratkezelési, ellátási és ügyfélkapcsolati, csoportmunka, távmunka stb.) rendszerek, megoldások bevezetésén és összehangolásán, a felhőalapú (IaaS, PaaS és SaaS) és egyéb online elérhető üzleti szolgáltatások bevezetésének és használatának ösztönzésén keresztül.

Kedvezményezettek köre:

A GINOP-3.2.2-16 pályázaton olyan gazdasági társaságok indulhatnak, amelyek kis- vagy középvállalkozásnak minősülnek, valamint minimum 1 lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek és a legutolsó lezárt, teljes üzleti évben az éves átlagos statisztikai állományi létszámuk minimum 2 fő volt.

Területi korlátozás:

A pályázat keretében kizárólag a közép-magyarországi régió (Budapest, Pest megye) területén KÍVÜL megvalósuló fejlesztés támogatható (a projekt több helyszínen is megvalósítható, de ebben az esetben is minden megvalósítási helyszínnek a közép-magyarországi régión kívüli régiókban kell lennie).

Támogatható tevékenységek:

A GINOP-3.2.2-16 pályázatban két célterületre lehet együttesen vagy külön-külön támogatási kérelmet benyújtani:
  • Vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések támogatása – on-premise vagy in house módon, vagyis vállalkozáson belül történt üzleti IKT rendszer, illetve alkalmazás bevezetés (helyben telepített saját szoftver bevezetése).
  • Felhőalapú (IaaS, PaaS, SaaS) és egyéb online vállalati szolgáltatások, megoldások terjesztése és bevezetése a kkv-k körében (felhőalapú szolgáltatások bevezetése).

A GINOP-3.2.2-16 támogatás összege:

A pályázat keretében nyújtott támogatás pénzügyi eszközzel kombinált vissza nem térítendő támogatásnak minősül, tehát a vissza nem térítendő támogatás kizárólag a Magyar Fejlesztési Banktól igényelt kedvezményes (évi 2%-os kamatozású) kölcsönnel együtt igényelhető, legalább akkora összegben, mint az igényelt vissza nem térítendő támogatás.

A vissza nem térítendő támogatás összege: minimum 1 millió Ft, maximum 24 millió Ft lehet, ha mind a két célterületet egyaránt érintő támogatási kérelemről van szó. Amennyiben kizárólag helyben telepített saját szoftvert érint a fejlesztés, úgy a vissza nem térítendő támogatás maximális összege 16 millió Ft lehet, míg kizárólag felhőalapú szoftver bevezetése esetén ez az összeg maximum 8 millió Ft lehet.

A kölcsön összege: minimum 1,25 millió Ft, maximum 37,5 millió Ft lehet, utóbbi csak akkor, ha mind a két célterületet egyaránt érintő támogatási kérelemről van szó. Amennyiben kizárólag helyben telepített saját szoftvert érint a fejlesztés, úgy a kölcsön maximális összege 25 millió Ft lehet, míg kizárólag felhőalapú szoftver bevezetése esetén ez az összeg maximum 12,5 millió Ft lehet.

A vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke az összes elszámolható költség 35%-a lehet, míg a kölcsön maximális mértéke 55% lehet. Amennyiben a pályázó a GINOP-3.2.1-16 projekt keretében megszerezte a „Digitálisan felkészült vállalkozás” minősítést és a GINOP-3.2.1-16 projektben létrehozott voucher rendszerben megtalálható valamely (minősített) infokommunikációs üzleti megoldást/rendszer megrendelte, ebben az esetben az összes elszámolható költség 40%-a lehet a vissza nem térítendő támogatás maximális mértéke, és 50% a kölcsön maximális mértéke.

A projekt elszámolható összköltségének maximuma 75 millió Ft lehet, de nem lehet több, mint a támogatást igénylőnek a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti év árbevétele.

A projekt befejezésére a pozitív támogatói döntést követően legfeljebb 24 hónap áll rendelkezésre.

GINOP 3.2.2 Pályázat vállalásai:

A pályázatban kötelezően teljesítendő vállalások:
  • Fenntartási kötelezettség a projekt befejezésétől számított 3 évig.
  • Üzemi eredmény növelése az elnyert vissza nem térítendő támogatás értékének legalább 25%-ával befejezés évét közvetlenül követő 2. üzleti évben.
  • Elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel növelése az elnyert vissza nem térítendő támogatás értékének legalább 120%-ával befejezés évét közvetlenül követő 2. üzleti évben.
Az üzemi eredmény növekedése és az elektronikus értékesítésből származó éves nettó árbevétel növekedése közül a pályázónak az egyik vállalást kell kötelezően teljesítenie.

További információkért keresse szakértő kollégánkat!

Kapcsolatfelvétel