Microsoft Dynamics NAV a felhőben

Kérdezzen szakértőnktől!

Microsoft Dynamics NAV a felhőben

A Microsoft Dynamics NAV elsősorban kis- és középvállalatok számára fejlesztett integrált vállalatirányítási rendszer, ami ma már felhős szolgáltatásként is igénybe vehető. Gazdag funkcionalitása és egyszerű használhatósága világszerte számos vállalat működését támogatja a legkülönbözőbb ágazatokban. Átfogó funkcionalitása megkönnyíti a rendszer testreszabhatóságát és integrációját akár független szoftvergyártók megoldásaival, más üzleti alkalmazásokkal, illetve a már ismert Microsoft technológiákkal.

Funkcionalitása

Generic placeholder image

Pénzügy

Generic placeholder image

Eladás és marketing

Generic placeholder image

Beszerzés

Generic placeholder image

Raktárkezelés

Generic placeholder image

Termelésirányítás

Generic placeholder image

Projektek

Generic placeholder image

Erőforrás tervezés

Generic placeholder image

Szerviz

Generic placeholder image

Emberi erőforrások

Saját szerveren fusson az ERP rendszer, vagy a felhőből szolgáltassa az információkat?


A felhő alapú megoldás esetében a Microsoft Dynamics NAV rendszert szolgáltatásként veheti igénybe. Az ERP rendszert, az ehhez tartozó adatbázisokat és a kapcsolódó adatokat az interneten keresztül érheti el. Természetesen a felhőben tárolt adatokkal továbbra is kizárólag a tulajdonosa rendelkezik.

A telepített, más néven On-premise megoldás esetében, pedig a cég saját hardverein és szerverein van telepítve az ERP rendszer, amit a felhasználó informatikai csapatának kell menedzselnie.

Ismerje meg jobban a Microsoft Dynamics NAV rendszert!

Milyen érvek szólnak a felhő alapú megoldás mellett?

  • Felmerülő költségek – A felhőben telepített ERP kezdeti költségei számottevően alacsonyabbak, mivel nincs szükség hardver beszerzésre és a licencek megvásárlására. A kezdeti nagy beruházás helyett jól tervezhető, havi költségekkel veheti igénybe az ERP megoldást, ami tartalmazza mindkét elem (licence és hardverek igénybevétele) költségeit is. A szállító feladata a rendszer konfigurálása, és optimális szintre történő beállítása. A felszabaduló IT erőforrások lehetővé teszik, hogy nagyobb hangsúlyt kapjon a működés fejlesztése, és új stratégiák kialakítása.
  • Skálázhatóság – A felhőben telepített rendszer kapacitása könnyen bővíthető akár ideiglenesen is. A megnövekedett teljesítmény igény esetén szintén jól használható pl. hónap végén számvitel zárás miatt, a szükséges időtartamra.
  • Frissítések – A Microsoft Dynamics NAV megoldást a gyártó folyamatosan korszerűsíti, bővíti és a felhasználók visszajelzései alapján optimalizálja.
  • Rendelkezésre állás – A Microsoft 99,9% rendelkezésre állást vállal. Ez alkalmazás szinten azt jelenti, hogy a rendszer a felhasználók számára nem csak szerver szinten elérhető, hanem működőképes, minden tranzakció rögzíthető benne. A szerver szintű rendelkezésre állás nem garantálja, hogy a rendszer elérhető, csak azt, hogy a szerver megfelelően működik. Ez jelentős különbséget jelent a szolgáltatás szintben.
  • Biztonság – A Microsoft Azure felhő szolgáltatása szigorú biztonsági feltételeknek felel meg. A Microsoft felhőszolgáltatásainak adatvédelmi megfelelőségét nemzetközi szabványok és az EU adatvédelmi hatóságainak jóváhagyása garantálja.
  • Hozzáférhetőség – ERP a felhőben azt jelenti, hogy az adatok „bárhol, bármikor” elérhetőek, ezzel teljes rugalmasságot és mobilitást nyújtva a felhasználók számára. A rendszer teljes funkcionalitása akár mobil eszközökről is elérhető.

További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel