9+1 lépés a vállalatirányítási szoftver sikeres bevezetéséhez

Kövess minket a közösségi média felületeinken:

Egy sikeres vállalatirányítási rendszer bevezetése közben megannyi tényezőre kell figyelnünk. Éppen ezért összegyűjtöttünk Önöknek 9+1 olyan tényezőt amelyek rendkívül fontosak egy zökkenőmentes projekthez. Tartsa szem előtt az alábbi pontokat, válasszon megbízható partnert a bevezetéshez, és küszöbölje ki a szervezeti ellenállás, és váratlan költségek felmerülésének lehetőségét.

#1 Elköteleződés

Elköteleződés

Egy vállalatirányítási rendszer sikeres bevezetések mindkét fél részéről igényli a projekt iránt elkötelezett munkatársakat. Ehhez az szükséges, hogy megnyerjük a felsővezetés támogatását, valamint hogy a projektben résztvevők tisztában legyenek azzal, milyen előnyük származik az új szoftver használatából, és fontosnak érezzék a felmérésen, oktatásokon, paraméterezésen való aktív részvételt. Legyen víziónk arra vonatkozóan,
hová akarunk eljutni és mit szeretnénk elérni a bevezetett rendszerrel.

A vállalatirányítási szoftver bevezetésének tervezésekor a menedzsmentnek be kell vonni a pénzügy, informatika, raktár, gyártás, logisztika, kereskedelem, beszerzés területén – tehát a bevezetés által érintett területeken – dolgozó munkatársakat is. Fontos, hogy a megfelelő hatáskörrel rendelkező embereket jelöljük ki a projektben való részvételhez.

#2 Tervezés

tervezet

#3 A szállító

Malacpersely

A szoftver kiválasztása mellett kiemelt figyelmet kell fordítani a szállító kiválasztására. Olyan céget válasszon, amelyik szilárd pénzügyi háttérrel, megfelelő számú referenciával és iparági tapasztalattal rendelkezik.

A pénzügyi tervek legyenek reálisak. Számoljuk bele a bevezetés, karbantartás és támogatás költségeit is a licenc díján kívül.

#4 Reális pénzügyi tervek

Ötlet

#5 Karbantartás

Karbantartás

A rendszer karbantartásával is számoljon. Hosszabb távon időt, energiát és pénzt tud megtakarítani azzal, ha igénybe veszi a szállító által kínált karbantartási és támogatási szolgáltatásokat.

Nagyon fontos, hogy elegendő időt szánjunk a bevezetésre, az adatok megtisztítására valamint a munkatársak képzésére. Az ütemezés kialakításakor figyelembe kell venni az egyes osztályok terhelhetőségét, szabadságolásokat is.

#6 Idő

Homokóra

#6 Visszajelzések

mikrofon

Folyamatosan adjunk visszajelzéseket a projekt előrehaladásáról mind a felsővezetés, mind a résztvevők részére. A szállító számára kiemelkedő fontosságúak a felhasználók visszajelzései, ezeket gyűjtsük be és továbbítsuk a bevezető partner részére. A bevezetés során felmerülő igények változását megfelelő időben kezeljük.

Tartsuk szem előtt a fokozatosság elvét. Érdemes azon a területen kezdeni a bevezetést, ahol a leginkább hasznát látják a rendszernek, majd fokozatosan terjesszük ki az egész cégre. Az első lépések sikere könnyebben meggyőzhetővé teszi a többi osztályt is.

#8 Fokozatosság

Fokozatosság

#9 Nehézségek

Felhős nehézség

Készüljünk fel arra, hogy műszaki vagy dolgozói akadályok minden bevezetésnél előfordulhatnak. Álljunk készen és időben avatkozzunk közbe, hogy képesek legyünk tartani az ütemtervet, és ne törjön meg a projekt lendülete.

A vállalatirányítási rendszer bevezetése nem zárul le a projekt végeztével, a cég és az üzleti környezet változásaira reagálva, folyamatos fejlesztésekkel biztosíthatjuk versenyelőnyünket.

#9+1 Folyamatos fejlődés

Fejlődés

ERP bevezetési segédlet letöltése

A PDF dokumentumot a megadott e-mail címre küldjük el Önnek