Alkalmazás fejlesztés egyszerűen: Power Apps

Mi is az a Power Apps?

Egy kicsit távolabbról kell indulni a fenti kérdés megválaszolásához: a Power Platform olyan adatplatformok összessége, ahol egyedi üzleti igényekre tudunk megoldásokat adni. A fejlesztési környezet gyors, rugalmas kialakítású és sokrétű, célja pedig automatizálni a manuális üzleti folyamatokat.

A Power Apps (Power BI, Power Automate és Power Virtual Agents mellett) ennek az egyik eleme. A Power Apps célja, hogy kisebb méretű, egyszerűbb alkalmazásokat készítsünk vele low coding környezetben. Low coding (alacsony kódolású) környezetnek hála nem kell különösebb fejlesztői háttértudással rendelkeznünk. A felhasználói felületen az adatforrások becsatolása után, drag&drop módszerrel helyezhetjük el a különböző elemeket a felületen, amelyek paramétereit állítva saját magunk is elékszíthetjük a kívánt alkalmazást. Maximum néhány óra alatt el is készülhet az alkalmazásunk, amelyhez könnyedén kapcsolhatunk különböző formátumban elérhető adatokat. Ezután különböző logikai kapcsolatokat is létrehozhatunk, így nagy mértékben szabhatjuk személyre az alkalmazásunkat.

A szóban forgó alkalmazások böngészőben és mobileszközökön is könnyedén futtathatók, amennyiben van az adott eszközön internetelérés. Számtalan adatplatformmal (pl.: Sharepoint, Microsoft 365, Dynamics 365, SQL server) összeköthető a Power Apps. A csatlakoztatható adathordozók teljes listája itt tekinthető meg.

Power apps és Dynamics 365

A Dynamics 365 alkalmazások – például a Dynamics 365 Sales, a Dynamics 365 Customer Service és a Dynamics 365 Marketing – ugyanazt az alapul szolgáló adatplatformot használják (Dataverse), amelyet a Power Apps is alkalmaz az adatok biztonságos tárolására. 

Ez lehetővé teszi, hogy alkalmazásokat építsen a Power Apps és a Dataverse segítségével, a Dynamics 365 megoldásban már használatban levő adatokra építve, integrálási követelmény nélkül.

Kiknek szól?

A következő példán keresztül szemléltetjük, hogy kinek érdemes beruháznia a Power Apps-re.

Egy homok és kavics forgalmazásával foglalkozó kisvállalkozás a napi fuvarkiosztásokat egyetlen „klasszikus” Excel file-ban vezeti. Az adatok irodán kívül nem elérhetőek. Az Excel-t többen egyszerre nem tudják használni és a felhasználók írási és olvasási jogosultságai nincsenek szabályozva. Egy ilyen szituációban jelent megoldást a Sharepoint és a PowerApps. A Sharepoint lista használata a felhőből mindenki számára képes valós idejű elérhetőséget biztosítani. Az ehhez készített mobilalkalmazás szerkesztési és olvasási felülettel rendelkezik, részletes jogosultság kezelést és egyéni nézeteket tesz lehetővé. Tehát az eddigi Excel helyett egy modern, hatékony felületen lehet a napi fuvarkiosztásokat menedzselni.

Szolgáltatásaink

A következő szolgáltatásokat tudjuk nyújtani az alkalmazás kapcsán:

  • Személyesen és online is szívesen oktatunk: könnyedén elsajátítható segítségünkkel a Power Apps használata.
  • Amennyiben arra van igény, mi is lefejleszthetjük a kívánt applikációkat.
  • Bármelyik Power Platform alkalmazásra (Power BI, Power Apps, Power Automate és Power Virtual Agents) elő lehet fizetni nálunk. 

Miért épp a MultiSoft?

Cégünk teljeskörű megoldást kínál a vállalatirányítás, az ügyfélkapcsolat-kezelés valamint az egyedi szoftverfejlesztés területén. Magyarországi piacvezető pozíciónkon túlmenően 5 kontinensen átívelő nemzetközi kereskedelmi csatornával állunk potenciális üzleti partnereink rendelkezésére.

Közel harminc éves tapasztalatunk, a technológia fejlődésének folyamatos követése és szakembereink folyamatos képzése ad garanciát arra, hogy ügyfeleinket mindig a legmagasabb színvonalon tudjuk kiszolgálni, ezáltal biztosítva számukra a folyamatos fejlődés lehetőségét.
Munkánk sikerességét multinacionális vállalatok elismerése, hosszú távú partnerségi viszonyok, továbbá több száz elégedett ügyfél bizonyítja.

Scroll Up