Miért jó vállalkozásod számára a moduláris felépítésű ERP rendszer?

Kövess minket a közösségi média felületeinken:

A moduláris felépítésű ERP rendszerek rendkívül hatékonyan szolgálhatják a vállalkozás működését, hiszen saját magunk választhatjuk ki mely modulokat szeretnénk használni, amiket aztán egyszerűen a saját igényeinkre szabhatunk. Modulárisnak nevezhetjük azt a vállalatirányítási rendszert, amelynek moduljai (amelyek egy-egy funkciócsoportot testesítenek meg) önállóan is képesek működni, és a későbbiekben szükség szerint bővíthetők. Ez célszerű lehet egy fejlődő vállalkozásnak, hiszen bármikor kiegészíthetik rendszerüket egy-egy szükséges modullal, ha iparági bővítésről vagy ERP scope bővítéséről van szó. A moduláris felépítés azonban további olyan előnyökhöz juttathatja vállalkozásunkat, amelyek fölött nem érdemes átsiklanunk.

meeting a moduláris felépítésű ERP rendszerről

A moduláris felépítés előnyei:

Könnyen kezelhető és tanulható

Egy adott területen dolgozónak elég csupán a saját moduljához tartozó folyamatokat kiismernie. Az eszközfüggetlen felhasználói környezet pedig megkönnyíti a napi feladatok elvégzését az irodán belül és kívül is.

könnyen kezelhető és tanulható
időt spórol a felhasználó

Összefogja a vállalkozás részfolyamatait

Nem kell válogatni a különböző alkalmazások között, hiszen minden azonos területet szolgáló funkció egy modulban összpontosul. Ráadásul a modulhoz tartozó funkciók a vállalkozás egyedi igényei alapján alakíthatók, ezzel időt spórolva a felhasználónak.

Önálló működés

A modulok önálló egészként is megállják helyüket, ez lehetővé teszi a ütemenként történő, fokozatos bevezetését. Ebben az esetben a vállalkozás képes arra, hogy először a legfontosabb (pl. pénzügyi) modulokat vezeti be, majd fokozatosan implementálja a további folyamatokat támogató funkcionalitást.

A modulok önálló működése
csak, amire szükség van

Csak, ami kell

A moduláris felépítéstől kizárólag azt kapod, amire szükséged van. Nem kell olyan extrák után fizetned, amit nem használnál ki.

Integráció

Egy modul általában egy-egy terület folyamatait fedi le. A rendszerhez bármikor új modulok integrálhatók, anélkül, hogy a már kapcsolt modulok működését akadályozná. Ráadásul az integráció lehetővé teszi az információk zavartalan áramlását, így a különböző területek összehangoltan tudnak működni.

integráció
hozzáférés a modulokhoz

Hozzáférés

A moduláris kialakítás biztosítja, hogy az adott részlegek dolgozói csak azokhoz az információkhoz férjenek hozzá, amelyekkel dolgoznak, viszont a központosított végpontok közötti információátadásnak köszönhetően elkerülhetők a redundanciák, a hibalehetőségek és a duplikált adatbevitel.

Igények meghatározásának elősegítése

ERP rendszer bevezetése előtt a moduláris felépítés nagy segítséget jelent a vállalkozás területi igényeinek felmérésében is. A modulok egy-egy terület folyamatait fedik le. Ahogyan azt a "Hogyan válasszunk ERP rendszert?" című cikkünkben is említettük, a legegyszerűbb módja az igények (modulok funkcióinak) meghatározásának, ha a vállalkozás különböző részlegein dolgozókat összehívjuk és a rálátásukra hagyatkozunk.

A Microsoft Dynamics 365 Business Central ezeken a legfőbb területeken segíti a vállalatok mindennapi működését. Ha pedig kíváncsi vagy a modulokhoz tartozó teljes funkciólistára, akkor a gombra kattintva letöltheted.

Ha moduláris ERP rendszer implementálásán gondolkozunk, akkor érdemes előre átgondolni milyen modulokat/funkciókat szeretnénk működtetni rendszerünkben, illetve, hogy van-e lehetőség a későbbiekben bővítésre. Célszerű informálódni arról is, ha egy adott funkció nem teljes mértékben alkalmazkodik bizonyos belső működési folyamatokhoz, akkor milyen könnyen tudja a bevezető cég vállalati igényeinkhez igazítani azt. Ahogy azt láttuk számos pozitív hozadéka van egy moduláris felépítésű ERP rendszernek, amiket kihasználva nagy mértékben növelhetjük vállalatunk hatékonyságát.

Töltsd le a Microsoft Dynamics 365 Business Central funkciólistáját!

[hubspot type=form portal=8654117 id=188e0d58-7502-458a-b346-1f3daa86614a]

ERP bevezetési segédlet letöltése

A PDF dokumentumot a megadott e-mail címre küldjük el Önnek