Cikkátsorolások a Microsoft Dynamics 365 NAV/Business Centralban

Kövess minket a közösségi média felületeinken:

Megérkezett a Hónap Support Kérdése sorozat következő része, melyben bemutatjuk a cikkátsorolás menetét a Microsoft Dynamics 365 NAV/Business Centralban.

Időnként minden vállalkozásnak szüksége lehet arra, hogy adatokat módosítsanak a készletükbe tartozó cikkek esetében, például hibás dimenzió, vagy helytelen raktár, raktárkód esetén.

A már lekönyvelt cikktételek bizonyos adatainak módosításához a Microsoft Dynamics 365 NAV/Business Central tartalmaz egy speciális cikknaplót, melyet cikkátsorolási naplónak nevezünk.

Cikkátsorolási naplóval lehetőségünk van módosítani az alábbiakat:

  • Dimenzió kód (itt minden általános- és alapdimenzió módosítására lehetőség van)
  • Raktárkód
  • Raktárhelykód
  • LOT szám

Habár ez a napló sok mindenben hasonlít a leltárnaplóhoz, eltér abban, hogy a módosítható oszlopoknak van egy dedikált (Új) megnevezésű mező párja, ahova az aktuális, módosított értéket lehet írni. Például a Raktárhelykód mezőt a Raktárhelykód (Új) mezőben tudjuk megváltoztatni.

Az alábbi videós példánkban két raktár között fogunk átvezetni cikkeket. A cikkátsorolási naplót választva adjunk meg egy bizonylatszámot, és válasszuk ki a módosítani kívánt cikket.

Töltsük ki a Mennyiségmezőt, ennyi terméket fogunk áthelyezni egyik raktárból a másikba.  A Raktárkód mezőbe írjuk a termék jelenlegi helyét, és az Új Raktárkód mezőbe adjuk meg, hogy hova helyezzük át őket.

A költséghelyet is módosítsuk a mozgatás szerint. A Költséghely mezőbe a jelenlegi, míg a Költséghely (Új) mezőbe az új értéket adjuk meg.

A feltöltött és módosított naplósorokat ellenőrizve a Könyvelés/Nyomtatás majd Könyvelés funkciógombbal könyvelhetjük le.

Ha szeretnél hasonló oktató tartalmak érkezéséről első kézből értesülni, ne felejts el feliratkozni hírlevél listánkra.

Kérdésed támadt a témával kapcsolatban? Esetleg elakadtál valamelyik folyamat végrehajtásánál?

Keresd Support csapatunkat bátran, vagy írd meg nekünk kérdéseid kommentben. 

Szakmai segítséget nyújtott a cikk megírásához: Bárány Bence, tanácsadó

Tudj meg többet a Microsoft ERP rendszereiről!

Csatlakozz a MultiSoft által szervezett ERP Roadshow valamely állomásához, és ismerd meg közelebbről a Microsoft Dynamics 365 Business Centralt!
ERP Roadshow

ERP bevezetési segédlet letöltése

A PDF dokumentumot a megadott e-mail címre küldjük el Önnek