MobileNAV

Vállalatirányítás mindenhol

Kérdezzen szakértőnktől!

MobileNAV Vállalatirányítási rendszer mobilon

A MobileNAV a TÖKÉLETES mobil megoldás a Microsoft Dynamics NAV (korábbi nevén Navision) vállalatirányítási rendszer számára. MobileNAV Vállalatirányítási rendszer mobilon – online és offline munkavégzést biztosít tipikusan terepen végzett tevékenységek esetén, mint például az értékesítés, szerviz és projekt menedzsment. Ezen felül az üzleti folyamatok folyamatos nyomon követhetőségét is garantálja, például a raktári és termelési folyamatokban.Saját mobil alkalmazásodat mobil fejlesztői tudás nélkül alakíthatod ki. Minden mező és funkció testreszabható a NAV-ban, így akár egyedi modulokat, sőt akár komplett vertikális megoldásokat is megvalósíthatsz benne. Lényegében a MobileNAV egy új felhasználói felület a Dynamics NAV-hoz, okostelefonokra és tabletekre optimalizálva. Segítségével hozzáférhetsz a valós idejű adatokhoz és funkciókhoz, az asztali klienseken megszokott módon. Az offline képessége pedig biztosítja, hogy internet kapcsolat nélkül is zavartalanul folytathasd a munkádat.

Online és Offline

A mobil applikáció segítségével aktív internet kapcsolat nélkül is el tudja végezni munkáját. Offline módban rögzíthet minden módosítást, majd ha újra online módba tud váltani, felszinkronizálhatja a módosításokat a NAV szerverre.

Integrált

Mélyen integrálódik a NAV rendszerbe így képes ugyanazt az üzleti logikát futtatni, amit már a classic vagy RTC-s felületeken megszokhattak a felhasználók.

Dobozos

Számos alapvető NAV modul testreszabás nélkül is azonnal használatba vehető, mint az értékesítés, szerviz, raktárkezelés, gyártás és projektkezelés.

Testreszabható

Mivel minden vállalat különböző, így a terméket úgy alakítottuk ki, hogy ugyanolyan egyszerűen és gyorsan lehessen testre szabni, mint magát a Navision rendszert.

Egyszerű kezelés

Ergonomikus, magától értetődő felületeinek köszönhetően, akár oktatás nélkül is gyakorlatilag azonnal használatba vehető.

Gazdag funkcionalitás

Számos funkció segíti a hatékonyabb munkavégzést, mint a barcode scanner; PDF, Excel megjelenítés; direkt nyomtatás; digitális aláírás rögzítés; térkép, email, telefon, és böngésző integráció, stb.

MobileNAV Vállalatirányítási rendszer mobilon
Töltse le ismertetőnket!

Hogyan teheti hatékonyabbá értékesítői munkáját?

A Microsoft Dynamics NAV mobil eszközökön elérhető megoldásával időt és pénzt takaríthat meg vállalatának. Az alkalmazás teljes mértékben támogatja a helyszíni értékesítést, aminek köszönhetően minden adatot rögzíthet helyben, így nem vesznek el többé fontos információk.Az értékesítők már az ügyfélnél össze tudják állítani ajánlatukat, amit az ügyfél jóváhagyása után egyszerűen átalakíthatnak rendeléssé. Természetesen lehetőség van azonnali rendelést is készíteni, és a rendszer a visszáru rendeléseket is kezeli.Az ajánlat/rendelés/visszáru rendelés elkészítéséhez nincs más dolga az értékesítőnek, mint kiválasztja a kívánt vevőt. A vevő kiválasztásával a már beállított számlázási és szállítási adatok automatikusan kitöltődnek.A sorok kitöltésében az alkalmazás beépített vonalkód-olvasója segít, amivel könnyedén fel tudja venni a kívánt terméke(ke)t. A rendszer a termék kiválasztása után a NAV-ban bekonfigurált, ügyfélre szabott legjobb vevői árat alkalmazza, melyen felül természetesen egyedi kedvezményt is adhat az értékesítő.A NAV serverhez való közvetlen kapcsolatnak köszönhetően helyben meg tudja nézni, az ügyfél vevői egyenlegét, illetve ellenőrizni tudja a termék aktuális raktárkészletét. Lehetőség van az elkészült ajánlat/rendelés/visszáru rendelés PDF-es megjelenítésére, valamint annak nyomtatására. A MobileNAV alkalmazás segítségével akár a vevő aláírását is könnyedén rögzítheti.Az értékesítők nemcsak az aktuális ajánlatokat, rendeléseket és visszáru rendeléseket kezelheti, hanem a könyvelt bizonylatokat is (szállítólevelek, számlák, jóváírások és visszáru bevétjegyek).Az alkalmazás a telefon sajátosságait is kihasználja. Lehetőség van közvetlen telefonhívást, email küldést indítani az alkalmazásból, a térkép integráció pedig segít az útvonal megtervezésében.

Miért hasznos a MobileNAV Vállalatirányítási rendszer mobilon a szervizeseknek?

A Microsoft Dynamics NAV mobil eszközökön elérhető megoldásával időt és pénzt takaríthat meg vállalatának. Az alkalmazás teljes mértékben támogatja a helyszíni szervizelési folyamatot, aminek köszönhetően minden adatot rögzíthet helyben, így nem vesznek el többé fontos információk.Az alkalmazás Szerviz menüpontja alatt tekinthetőek meg a saját szervizfeladatok időrendi sorrendben vagy prioritás szerint.A kiválasztott szervizelési feladat dokumentálása néhány perc alatt elvégezhető.A meghibásodott eszköz megvizsgálása után a szervizes rögtön kitöltheti a hibakód és a megoldáskód mezőket, majd a cserealkatrészt vonalkód vagy QR kód olvasó segítségével könnyen kivételezheti a szervizautó raktárkészletből, ezután a felhasznált alkatrészeket egyszerűen rögzítheti.A szervizelési folyamat végeztével a ráfordított munkaórákat egy gombnyomással bekönyvelheti.A végeredmény fényképes eltárolására is lehetőséget biztosít az alkalmazás.A kitöltött szerviz munkalapot PDF megjelenítés után egy gombnyomással kinyomtathatjuk az eszközhöz rendelt nyomtatón, amit az ügyfél a helyszínen jóváhagyhat. Ha nincs nyomtató a közelben a vevő aláírásának rögzítését az alkalmazáson is elvégezhetik.Az alkalmazás a telefon sajátosságait is kihasználja. Lehetőség van közvetlen telefonhívást, email küldést indítani az alkalmazásból, a térkép integráció pedig segít az útvonal megtervezésében.

Hogyan teheti hatékonyabbá raktári folyamatait?

A Microsoft Dynamics NAV mobil eszközökön elérhető megoldásával időt és pénzt takaríthat meg vállalatának. Az alkalmazás teljes mértékben támogatja a raktározási folyamatokat, aminek köszönhetően raktárosai a mobil eszközökön gyorsan és hatékonyan végezhetik munkájukat, ezáltal a papír alapú munkavégzés teljesen kiváltható.Az alkalmazás Készlet menüpontja alatt érheti el a raktárban fellelhető cikkek, illetve a szállítók listáját. Innen érheti el az aktuális leltárnaplókat, illetve ebből a menüpontból indíthatja el a raktári- és készlet elraktározások/kivételezések adminisztratív folyamatait.Példánk segítségével bepillantást nyerhet abba, hogy a MobileNAV segítségével hogyan zajlik a raktári elraktározási folyamat. A művelet elindításához nyissa meg a raktári elraktározási (warehouse put-away) listát. A vonalkód-olvasó funkció segítségével olvassa be az elraktározási dokumentum azonosítóját. Ennek hatására megnyílnak az elraktározási tételek. Következő lépésben a kezelendő cikk azonosítóját kell beolvasnia a vonalkód-olvasó funkció segítségével. Ennek következtében megnyílik a kezelt cikkhez tartozó elraktározási tétel. Ezt követően már csak a kezelt mennyiséget kell megadni, amit közvetlenül beírva vagy a +/- gombok segítségével állíthat be. Ha szükséges vonalkód-olvasóval kitöltheti a raktárhely kódját.A Könyvelés gomb segítségével zárhatja le a folyamatot, aminek a hatására elindul a standard NAV folyamat. Ennek végeztével bezárul a tétel kartonja, és visszatérünk a tétel listához ahol indíthatjuk a következő cikk elraktározását.Ezen kívül számos raktározási feladatban segítségére lehet a MobileNAV alkalmazás, mint például a raktári és készlet kivételezés, raktári mozgatás, készlet átsorolás, stb. Ezeket a funkciókat akár offline módban is elvégezheti, ha nem áll rendelkezésre wifi vagy mobil internet kapcsolat a raktárban.

Hogyan teheti azonnal nyomon követhetővé a gyártási folyamatait?

A Microsoft Dynamics NAV mobil eszközökön elérhető megoldásával időt és pénzt takaríthat meg vállalatának. Az alkalmazás nagy mértékben támogatja a gyártási folyamatokat, aminek köszönhetően azonnal nyomon követhetővé válnak termelési folyamatai.Az alkalmazás Termelés menüpontja alatt érheti el a már meglévő felhasználási- és a készletrevételi naplókat. A gyártási folyamatban felhasznált cikkeket a MobileNAV-ban az Új Felhasználási napló sorok funkció segítségével rögzítheti.A megnyitott kartonon közvetlenül elindíthatja az alkalmazás beépített vonalkód olvasó funkcióját, aminek a segítségével könnyen beolvashatja a gyártási rendelés azonosítóját.Ezután a gyártandó termék azonosítóját kell beolvasnia szintén vonalkód-olvasó segítségével. Következő lépésként a felhasználni kívánt cikk azonosítóját kell felvenni a kartonra, amiben ugyancsak a vonalkód-olvasó funkció van a segítségére.A gyártásra kiválasztott cikk kiválasztása után a cikk megnevezése, mértékegység kódja, stb automatikusan kitöltődik. Ezt követően már csak a mennyiséget kell megadni, amit közvetlenül beírva vagy a +/- gombok segítségével állíthat be.Ha szükséges vonalkód-olvasóval felveheti a kiszolgáló raktár kódját, illetve a raktárhely kódját. Ezzel a néhány lépéssel a felhasználási naplósor rögzítésre került.Gyártási folyamatait még számos funkcióval támogatja a MobileNAV, mint például a készletrevételi napló kitöltése. Természetesen ezen funkciókat akár offline módban is elérheti.

Töltse le MobileNAV megoldásunkat mobil eszközére!

[sc:demo-download]

MobileNAV Vállalatirányítási rendszer mobilon
Ügyfeleink mondták

 

„A 2011-es zárókészlethez képest a 2012-es évet 30 %-kal alacsonyabb készletszinttel zárhattuk, ami nagyjából 20 millió forintos megtakarítást jelentett. Kiszámoltuk azt is, hogy mennyi idő alatt térültek meg a MobileNAV bevezetésére fordított kiadások. Magunk is meglepődtünk, amikor bebizonyosodott, hogy már az első hónapban megtérült a beruházás, mivel a területi képviselők egy nap alatt több ügyfélhez jutnak el, így jóval több megrendelést rögzíthetnek.”

Vincze Zoltán, ügyvezető igazgató, Herlitz Hungária Kft.

 

“A MobileNAV segítségével jelentősen lerövidült a Wilo reakcióideje. Több ügyfelet rövidebb időn belül tudunk kiszolgálni – sokkal rendszerezettebb, áttekinthetőbb és gyorsabban visszakereshető minden információ. Fontos, hogy bármelyik jogosított kollégám bármikor megnézheti, hol is tart az adott feladat, és ez helyettesítésekor, szabadság esetén is nagy előny. Ha egy szóval akarnám jellemezni a MobileNAV-tól kapott előnyöket, akkor azt mondanám: hatékonyságnövekedés.”

Prunk Erika, szerviz profitcenter vezető, Wilo Magyarország Kft.


További információkért vegye fel velünk a kapcsolatot!

Kapcsolatfelvétel