Megjelent a MobileNAV legújabb verziója

2017.04.10.

A háttér szinkronizáció anélkül teszi lehetővé az offline munkavégzést, hogy azzal kellene foglalkoznia, hogy mikor tudja feltölteni az adatait a szerverre.

Kliens applikáció és Bővítmény fejlesztések:Háttér szinkronizáció


Mostantól a MobileNAV beállításoknál bekapcsolhatja a háttér szinkronizácót. Ez egy fontos új funkció, hiszen anélkül teszi elérhetővé az offline munkavégzést, hogy azzal kellene foglalkoznia, hogy mikor tudja feltölteni az adatait a szerverre. A háttér szinkronizáció bizonyos időközönként megpróbál kapcsolódni a szerverhez és ha sikerül kapcsolatot létesíteni, akkor automatikusan feltölti a változtatásokat és letölti az új adatokat. Háttér szinkronizáció közben nem kell megszakítania az offline munkát, mivel a rendszer csak akkor figyelmezteti a felhasználót, ha beavatkozásra van szükség.

MobileNAVMobileNAV

Teljesen új arculat


A legújabb verzióban megváltoztattuk az arculatot, a logót és az alkalmazás alapértelmezett színeit. Meglévő ügyfeleink számára nem szeretnénk a régi kinézetet megváltoztatni, ezért az “új arculat” csak az új alap konfigurációs fájllal lesz elérhető. Amennyiben szeretné az új arculatot használni, akkor a szükséges új alkalmazás- és konfigurációs ikonokat a legújabb alap konfigurációs csomagban találja.
Konfigurálható alkalmazás ikonok


Ettől a verziótól kezdve lehetősége van arra, hogy felülírja az alkalmazás ikonokat (ami a korábbi verziókban nem a konfigurációból volt beolvasva). Most az általános beállítások (General Setup) közt olyan opciókat is talál, amelyekkel exportálhatja, vagy importálhatja az alkalmazás ikonjait. Az “új arculat” ikonjait a legújabb telepítő csomagban találja.

MobileNAVMobileNAV

Az összes konfigurációs ikon importálása/exportálása


Ettől a verziótól kezdve lehetőség van az összes konfigurációs ikon együttes importálására és exportálására. Az “új arculat” ikonjait a legújabb telepítő csomagban találja.
A belépési folyamat fejlesztése


Ettől a verziótól kezdve beállíthatja, hogy a tárolt offline oldalakat a kliens mikor szinkronizálja. Például megadhatja, hogy naponta egyszer ellenőrizze és töltse le a raktárhely adatokat és így napközben belépéskor nem fogja a program ellenőrizni a releváns tábla változásait. Ezt például a “Változások ellenőrzésének gyakorisága (órában)” (Check for Changes Period (Hours)) beállítás 24-es értékre való állításával tudja megtenni és a “Változtatások kezdeti ellenőrzése (dátum és idő)” (Initial Check for Changes (date & time)) megadásával azt is beállíthatja, hogy ez mikor történjen. A “Változás ellenőrzésének típusa” (Type of Check for Changes) lehet “Kliens szerint” (By Client) vagy “NAS szerint” (By NAS). Ez határozza meg, hogy az ellenőrzést a belépési folyamat részeként kell-e végrehajtani (Kliens szerint), vagy elhalasztva (NAS szerint). A legújabb alapkonfigurációban a legtöbb offline oldal naponta egyszer szinkronizál kliens szerint, ami által a nap közbeni belépések sokkal gyorsabbak lesznek.
MobileNAVTovábbfejlesztett FieldControl funkciók

Tovább javítottuk a híres FieldControl funkcióit, amely lehetővé teszi, hogy a kartonok elrendezését dinamikusan lehessen változtatni.

  • Az előző verzióban nem igazán volt lehetőség utasítások összevonására, de most már egyszerre frissítheti az aktuális oldalt, a kapcsolódó szülő vagy gyerek oldalt és megnyithat egy mezőt szerkesztésre.
  • Továbbá valamelyest megváltoztattuk az OpenCard viselkedést. Mostantól ha az aktuális oldalon meghívja az OpenCard funkciót, akkor ahelyett, hogy az új oldal megnyílna a már megnyitott aktuális ablak mellett, az aktuális oldal bezárul és csak a kívánt oldal nyílik meg.
Gyorsabb beléptetés

Profil konfigurátor

Az előző verzióban egy Profilt kellett létrehozni, amelyet a fő oldal látható oldalaihoz egyesével kellett hozzárendelni a MobileNAV Oldal Beállítások ablakban. Majd ezt követően a profilt a MobileNAV Felhasználói beállítások (User Setup) ablakban minden felhasználóhoz egyesével kellett hozzárendelni. Az új Profil konfigurátor lehetővé teszi, hogy egyetlen képernyőn pillanatok alatt mindent elvégezzen. A felhasználói felület gyönyörű átfogó képet ad arról, hogy a felhasználók mit látnak a kezdő képernyőjükön online és offline módban, valamint egyetlen képernyőn látható a hozzárendelt felhasználók listája. Szerkesztés módban pedig egyszerűen végezheti el a felhasználók és oldalak hozzárendelését vagy annak megszüntetését.

MobileNAV
MobileNAV

Látható/szerkeszthető mező

A mező látható vagy szerkeszthető tulajdonsága elsősorban az érintett oldal objektumból származik, de ezt most már felülírhatja a MobileNAV konfigurációs oldalon. Például ha csak bizonyos mezőket szeretne elrejteni az alapkonfigurációból, akkor nem szükséges módosítani az oldal objektumot, mivel ezt közvetlenül a konfigurációból is megteheti. Mindössze egyetlen megkötés van: ha a mező nem szerkeszthető az oldalon, akkor természetesen a konfigurációban sem lehet szerkeszthetővé tenni, különben a módosításkor hibaüzenetet kapna.


Mező kategória

Bevezettünk egy új Mező kategória nevű mező szintű tulajdonságot. A következő előre definiált Mező kategóriát hoztuk létre:

  • Variáns kód
  • Mértékegységkód
  • Raktár kód
  • Zóna kód
  • Pénznem kód
  • Sorozatszám
  • Adagazonosító
Az alapkonfiguráció tartalmazza ezeket a Mező kategóriákat. Az Általános beállításokban (General Setup) egyszerűen beállíthatja ezeket a kategóriákat Visible = False értékűre.

MobileNAV
MobileNAVMobileNAV licenc string-ként tárolva


A 4.6-os verziótól kezdve a MobileNAV licencet string-ként is importálhatja, így nem lesz többé szükség a MobileNAV License codeunit-ra. Kompatibilitás miatt, amikor először megnyit egy MobileNAV képernyőt, akkor a bővítmény megpróbálja migrálni a MobileNAV License codeunit-ot és onnan kinyerni a licencinformációt. A 4.6-os verzióra való frissítés után a MobileNAV licencet már csak az Eszközkezelés -> Licenc megváltoztatása opcióval tudja megváltoztatni.

MobileNAVMobileNAV

Az eszközkezelő az ÖSSZES vállalat felhasznált licenceit mutatja


Mostantól egy összevont nézetben látja az összes felhasznált MobileNAV licencet, amit egy adott NAV adatbázisban lévő vállalatok használnak.
Alapkonfiguráció fejlesztések

Szerviz feladat fejlesztések

Megszakítás gomb

A szerviz technikus mostantól megszakíthatja a feladatot és megadhat egy ok kódot. Amikor a technikus megnyomja a gombot, akkor attól függően, hogy elkezdte-e már a feladatot, vagy sem, bejegyzi a felhasznált technikusi órákat, az állapot pedig Részben szervízelt, vagy Elhalasztottra változik.


Vonalkód mező

A vonalkód mező beolvasásával a rendszer létrehoz egy új sort a beolvasott cikkel és beállítja a mennyiséget 1-re. Amennyiben a cikk létezik, akkor csak eggyel növeli a mennyiséget. Így a technikus egyszerűen csak beolvassa az összes felhasznált cikket, megnyomja a Befejezés gombot és már kész is.


Szállítási cím

A szerviz technikusnak a Szerviz rendelés vagy a Szerviz tétel szállítási címére kell utaznia, ezért az alapkonfigurációnak a mobil felhasználó számára ezt a fontos adatot is tartalmaznia kell.
Cikk fejlesztések

Cikk kereszthivatkozás

A legfrissebb 4.6-os alapkonfigurációban a Cikk kereszthivatkozás alapfunkcióként érhető el, így a MobileNAV konfigurációban kereszthivatkozás vonalkódokat is beolvashat, amelyekkel cikkeket szűrhet, vagy választhat ki. Továbbá a Cikk kereszthivatkozásokat a Cikk kartonon szerkesztheti, valamint van egy okos “Kereszthivatkozás hozzáadása” mező is. Ha ebbe a mezőbe olvas vonalkódot, akkor (szükség esetén) automatikusan létrejön egy új Cikk kereszthivatkozás.


Variációk

A Cikk variációkat a Cikk kartonról érheti el és keresési feltételként megadhat Variáció kódokat az alapkonfigurációban (eladás, beszerzés, raktározás, szerviz, termelés és projekt területeken).
Feladott bizonylatok fejlesztései

Sorok

A korábbi verziókban, a feladott bizonylatok sorait nem lehetett látni a MobileNAV alapkonfigurációban, csak akkor, ha megnyomta a PDF előnézet megtekintése gombot és átnézte a PDF formátumú dokumentumot. Mostantól részletezheti a sorokat és a MobileNAV megmutatja a könyvelt számlák/jóváírások/szállítólevelek/visszárurendelések sorait is.