Meglévő Microsoft Dynamics NAV / Navision rendszerem cserélném​​

Miben különbözik a Business Central a Dynamics NAV-tól?

A vállalatirányítási rendszer első kiadása 1987-ben jelent meg, a Microsoft 2002-ben fel is vásárolta, most pedig már Business Central néven fut. Ez a Dynamics NAV a Microsoft egyik legtermékenyebb szoftvercsomagja, amely több mint 110 000 telepítéssel rendelkezik világszerte. A NetSuite és az Acumatica versenytársait felülmúlva a Microsoft évente több mint 1 milliárd dollárt fektet be a platformra irányuló kutatás és termékfejlesztés területén.

A kis- és középvállalkozások számára tervezett helyszíni alkalmazásként most már számos olyan telepítési lehetőség áll rendelkezésre, amelyek a priváttól a nyilvános felhőig terjednek. Mindezeket úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjenek más olyan Microsoft-alkalmazásokkal, mint a Dynamics 365 for Sales, az Office 365 és a Power BI.

A Microsoft célja a Business Central átmenettel, hogy a cégeket egy legújabb technológiákat felvonultató megoldás vezesse és támogassa a saját digitális transzformációjukban, mindezt garantáltan biztonságos környezetben.

Új funkciók?

A Business Central természetesen minden olyan funkciót tartalmaz, ami a korábbi Dynamics NAV / Navision verziókban megtalálható volt. Ezen felül azonban tartalmaz olyan új megoldásokat is, amelyek tovább javítják, egyszerűsítik a felhasználói élményt:

Alapvető felépítésében történt változások:

Licensz változás

2018. októberben a Microsoft bemutatta a Dynamics NAV termék utódját, a Dynamics 365 Business Central-t és 2019. április 1-jén leállítja a Dynamics NAV 2018 új licenszként történő értékesítését. Ez azt jelenti, hogy bővítés esetén szükséges lesz a Business Central-ra való átváltás is.

A Microsoft feladatának érzi, hogy megkönnyítse a váltást a régi partnerei számára, ezért kialakított egy, az új verzióra való váltást támogató ajánlatot. Eszerint a felhasználóknak lehetősége van a 2020. április 1. előtt vásárolt konkurens Dynamics NAV, vagy Navision licenszeket, 3 darab Business Central nevesített licenszre váltani. Az ajánlat részleteiért, és további információért kérem töltse ki a kapcsolatfelvételi űrlapunkat, kollégáink állnak szíves rendelkezésére.

Hogyan zajlik a váltás?

  1. Felmérés – Analízis
  2. Licenszek átforgatása Business Central licenszekké, licenszelési megoldás kiválasztása – előfizetés megkezdése
  3. App-ok és egyedi fejlesztések integrációja, fejlesztése
  4. Oktatás, tesztelési fázis
  5. Adatmigráció
  6. Éles indulás

Természetesen mi, a Multisoftnál végigvezetjük Önöket a fenti lépcsőkön, így biztosítva azt, hogy tényleg zökkenőmentes legyen az átállás.

vállalatirányítási rendszerek hatter

Konkurens vs. Nevesített licensz

Konkurens licensz

A konkurens licenszek száma mindig az egy időben bejelentkezett felhasználók számát adja meg. Ezek a felhasználók úgymond “konkurálnak”, azaz versenyeznek a használati jogért. A Microsoft Dynamics NAV és Navision esetében használt licenszelési forma.

Például:

Cronus Kft. 3 db konkurens licensszel rendelkezik. Vásárolt egyet a pénzügy, az ügyvezető és a raktár számára. A raktárat két személy vezeti, akik műszakonként váltják egymást, azonban minden esetben csak egy személy van jelen. Konkurens licenszek esetében lehetőség van a licensz megosztott használatára, így mindig az a munkavállaló használja a szoftvert, aki éppen dolgozik. Abban az esetben viszont, ha egyszerre mindkét raktáros dolgozna a rendszerben, amint az egyikőjük bejelentkezik, a másikat kijelentkezteti a rendszer.

Nevesített licensz

A nevesített licenszek esetében, minden felhasználó saját licensz-el rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy egymástól függetlenül bármelyik felhasználó be tud jelentkezni a saját felhasználónév-jelszó párosával, anélkül, hogy bárkihez alkalmazkodnia kéne.

Például:

Cronus Kft. vásárolt 10 db nevesített licenszet, így minden dolgozója számára külön jogosultságokat tud beállítani, és mindenki a többiektől függetlenül, bármikor képes elérni a vállalatirányítási rendszerét.

Abban az esetben, ha érkezne egy új kolléga, nem fogja tudni elérni a rendszert, amíg nem kap saját licencet. Nem ajánlott a bejelentkezési adatok megosztása (egy licensz megosztott használata), ugyanis ebben az esetben sérülne a rendszer visszakövethetősége.

ERP bevezetési segédlet letöltése

A PDF dokumentumot a megadott e-mail címre küldjük el Önnek